Karkötő méretének meghatározása

A karkötők közül legnépszerűbbek a gumis damillal készült ásvány- és üveggyöngyökkel készült darabok. Férfiak és nők egyaránt szívesen viselik, mindenki megtalálhatja köztük a stílusának, ízlésének leginkább megfelelőt.

Azonban a karkötőknél is fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb méretet válasszuk.

A méretet több tényező befolyásolhatja: más méretűt hordanak férfiak, nők, függhet a súlyunktól, alkatunktól, a csuklócsont alakjától.

A gumis karkötőknél sokan gondolják azt, hogy a gumis megoldásnak köszönhetően a karkötő mindenféle csuklóméretre megfelelő. Ez azonban nem így van.

Természetesen a guminak köszönhetően nyúlik, ezért a fel- és levétele nagyon könnyű, és ha megfelelő méretet választunk, nagyon kényelmes viselet.
Viszont ha a kelleténél kisebb a karkötő mérete, megfeszül a gumi a csuklón, és kilátszik a gyöngyök között a damil, ami nem szép látvány.

Ha pedig nagyobb méretet választunk véletlenül, akkor lógni fog a csuklón, ami szintén nem esztétikus látvány, ráadásul kényelmetlen is.

Ezért a következőt szoktam javasolni vásárláskor, hogy a leginkább megfelelő méret készülhessen számodra:

Mérd meg a csuklódat ráhagyás nélkül, szorosan. Ezt megteheted egy szabócentivel is akár.
Ha pedig centi éppen nincs kéznél, a méréshez használj cérnaszálat vagy egy fonaldarabot. Tekerd a csuklód köré, és az így kapott hosszméretet lemérheted vonalzó segítségével.


Fontos, hogy pontosan végezd a mérést, de amennyiben mégsem mértél pontosan és nem lett jó az általam készített karkötő mérete, természetesen szívesen méretre igazítom.

Ha ajándékba szeretnéd adni a karkötőt, de nem akarod leleplezni a meglepetést idő előtt, a következőt tanácsolom: kérd meg egy ismerősöd, aki hasonló alkattal rendelkezik, mint az ajándékozott, hogy adja meg a saját csuklóméretét, ez alapján el tudod készíttetni a megfelelő ékszert.

Az ékszeresdobozba kukkantás is működik: ha meg tudod nézni a kedvenc karkötője méretét, nyert ügyed van.

 

Mostantól bátran vásárolhatsz a gubancekszer.hu oldalon egyedi karkötőt, és nem kell aggódnod, hogy passzol-e majd a mérete vagy sem. Csak ne felejtsd el megadni a csuklóméreted. A karkötőt az általad megadott méret alapján készítem el.

 

 

Szólj hozzá!