Mióta elkezdtem textileket használni az ékszerkészítéshez, a színes-tarka-mintás anyagok szerelmese lettem. Mindig keresem az újabb és újabb darabokat, pedig számtalan felhasználásra váró textilem van már így is a műhelyben.
Újakat  a méteráru-üzletekből szerzek be, illetve jelentős részét webshopokból (ez a hátránya a vidéki életnek, kevés a személyes vásárlási lehetőség, pedig milyen jó élőben látni  a szebbnél szebb textileket).
Eddig célzottan nem indultam úgy alapanyag-beszerezésre, hogy használtruha-üzletben nézelődjek. De most hétvégén “szembejött” egy ilyen bolt, s ha már ott voltam, körülnéztem, és ezeket találtam.

A képen lévő anyagok párnahuzatok egyelőre még, a tarka mintás pedig egy kislányruha(volt), ebbe már bele is vágtam.  (A fiaimnak is van olyan pólója, inge, amit alig várok, hogy kinőjenek, mert már látom, hogy mit fogok belőle készíteni.)

Na persze sokkal egyszerűbb beszerezni az újakat, mint találni egy-egy újrahasznosítható használt darabot. Viszont ez utóbbinak megvan az az előnye, hogy jó eséllyel valóban egyedi az alapanyag, s a belőle készült ékszer sem jön szembe veled az utcán 🙂
Arra természetesen figyelek, hogy ne legyen fakó, bolyhos, hibás az anyag, amit felhasználok.

Ha tőled sem áll távol az újrahasznosítás, esetleg van kedvenc ruhadarabod, amit valami miatt hordani nem tudsz már, de nincs szíved kidobni, ékszerként még mindig viselhetsz belőle egy darabot 🙂 Nálam is így végezte egyik régi farmerom, most fülbevalóként és gyűrűként viselem tovább.

Érdekel a te véleményed is: hogyan vélekedsz az újrahasznosított dolgokról? Legyen az ékszer, ruha, táska, bármi. Viselnél, esetleg már viselsz is ilyet? Vagy épp ellenkezőleg, csak az újat kedveled és nem viselnél olyan darabot, ami már második életét éli?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com