Egyre többen keresitek az egyedi fotós termékeket, ami nem meglepő, hiszen a csodás, bensőséges pillanatokat, emlékezetes közös élményeket  megörökítő ajándékokkal igazán nagy örömet lehet szerezni családtagoknak, barátoknak.

Számomra  is szívet melengető az ilyen rendelések elkészítése, az üzenetek és a szép fotók kombinációjából szenzációs ajándékötletek születnek, ezáltal én is részese lehetek annak az örömnek, amit ezekkel a kedves ajándékokkal szereztek. 

Töretlen népszerűségnek örvendenek a fotós, grafikás, egyedi üzenetes, feliratos kulcstartók és ajándékok, ezek rendeléséhez állítottam össze egy kis útmutatót, hogy milyen szempontok alapján válassz képet, képeket, ha te is fotós ajándékkal szeretnéd meglepni szeretteidet.

Milyen a jó fotó?

 

Lehetőleg portré: a 2-3 cm-es átmérőjű medálban nem fog érvényesülni egy csoportkép, megszerkesztem és elkészítem szívesen, de nem fogod látni, kik vannak a képen, mert igen pici lesz egy-egy személy. Előzőekből kiindulva nem tanácsos a kollázsok beküldése sem.

 

Éles, tiszta: a képek nagyon nagy százaléka telefonnal készül, ám a mai készülékek már szuper minőségben tudnak fotózni, az automatikus fókusz segít, ha megfelelően jelölöd, hogy mi/ki a kép témája, mi legyen éles a fotón. Az nem baj, ha a háttér elmosódott, de pl. a képen lévő főszereplő személy feje legyen felismerhető, éles; a szemcsés, zajos képek nem mutatnak majd jól.

 

Legyen elég fény: érdemes olyan képet választani, ami nem túl sötét és nem is direkt napfényben készült, minek következtében éles árnyékok vagy becsillanó fényfoltok ronthatják el az eredményt.

 

Legyen elegendő hely a kivágáshoz: itt azt kell figyelembe venni, hogy általában kör alakúra kell vágni a fotót, hogy a medálba illeszthető legyen, ez akkor kivitelezhető, ha az eredeti képkivágás nem túl szűk, így nem marad le senki/semmi lényeges a képről. Mutatok is ehhez néhány példát, ahol látszik, hogy milyen típusú képek azok, amik jól használhatók, és melyik az, ami nem szerencsés ebből a szempontból.

Egy-két példa a jól szerkeszthető képekből:

(a sárga karika mutatja, hogy milyen lesz a végeredmény, mi lesz látható a képből)

 

Alább pedig azok a képek, ahol a maximális magasságot kihasználva sem tudom megoldani, hogy mindenki szépen látszódjon a végén.

Tehát érdemes olyan képeket kiválasztani az ajándékhoz, ahol a háttér megengedi a nagyobb kivágást, hogy mindenképpen az elképzeléseidnek megfelelő ajándék készülhessen el a kívánt formában, alkalomra.

 

Természetesen megteszem amit tudok, ha kisebb szerkesztésekre szükség van a képeknél, és meg tudom csinálni (nem vagyok grafikus), akkor megcsinálom, mint ahogy eddig is megtettem amit tudtam.

Remélem adtam néhány fogódzót, ami segít majd kitalálni, milyen legyen az általad megálmodott kulcstartó, ajándéktárgy. 

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy egyedi, fotós kulcstartót ajándékozz szeretteidnek (vagy magadnak 🙂 ), ide kattints a rendelés elküldéséhez:

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com