Az őszi természet csodálatos színeihez leginkább illő ásványokból gyakran készítek ásványkarkötőket. Az őszi természet hangulata, a föld színei, a növények, erdők, mezők csodás színkavalkádja köszön vissza ezekben az őszi tarkaságban pompázó ásványokban és a belőlük készült ékszerekben.

Ha az őszre gondolunk, elsőként a barna, bézs, zöld, bordó föld színek és ilyen színű kövek, ásványok jutnak eszünkbe. Nem véletlenül: az ősz a legszínesebb évszakunk, gondoljunk csak a színátmenetes, csodálatos árnyalatokban pompázó levelekre, az őszi gyümölcsökre, bogyós növényekre, amelyekkel egy-egy kirándulás alkalmával találkozhatunk.

Ebben az évszakban lehet a legjobb őszi sétákat vagy akár túrákat tervezni, a színekben gazdag, változó táj szemet gyönyörködtető ebben az időszakban.

Viseld az őszi természet színeit, jelenjen meg az ősz színes hangulata az öltözéked kiegészítőiben is, ehhez készítettem ezt a válogatást, megmutatva a Gubanc ékszer ásványkarkötői közül néhányat (a teljesség igénye nélkül), ami jól illik  a minket mostanában körülvevő színkavalkádhoz.

Indiai achát: zöld, bordó, barna árnyalatokban pompázó ásvány, az őszi táj hulló leveleinek sokszínűségét tárja elénk.

Az achát az egyik olyan ásvány, amely számos színváltozatban megjelenik, természetes színe a szürke-kékesszürke-zöldesszürke-barna-zöld vonalon bármely árnyalat lehet.

Karneol: az őszi naplemente narancsból vörösbe hajló ragyogását idézi színével.

Gyönyörű narancsos-piros színét a vas adja.

A karneol a vérre hat: javítja a vérképet, gyorsítja a sebek gyógyulását, ám anyagcsereproblémák esetében is hatásos.

A jáspisok hasonlóan az achátokhoz, a szivárvány szinte minden színében megtalálhatóak. 

Jáspis:  megtalálható sárga, barna, zöld, vörös, foltos, tarka változatokban: breccsa jáspis, vörös jáspis, dalmata jáspis, tájképjáspis, óceánjáspis, picasso jáspis, mookait, stb.

 

Mookait: a lehulló levelek világos és sötét árnyalatai felváltva jelennek meg ebben az ásványban.

Ezüstlevél jáspis:

Tájképjáspis/képjáspis:

Picasso jáspis (matt):

Picasso jáspis (fényes):

Tarka, sokféle ásvány összefűzésével készült karkötők:  achát, citrin, jáspis, karneol, aventurin, színezett jáde ásványgyöngyök:

Őszi-Kék –  szodalit ásványkarkötőkben:

 

szodalit_asvanykarkoto
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com