Az utóbbi napokban-hetekben többször is szembejött velem egy-egy házilag készített likőr receptje különböző facebook csoportokban: kindercsoki-likőr, raffaello-likőr, toffiffe, milka, stb.)

Úgy döntöttem, hogy kipróbálom, csak nem kindercsokival, ill. raffaelloval, hanem nutellával, mert azt nagyon szeretem (kindercsoki meg raffaello pedig épp nem volt itthon – nutella meg mindig van 😀 )

 
szóval a recept eredetileg így hangzik:
Hozzávalók:
90 g Nutella
60 g kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
3 dl magas zsírtartalmú habtejszín
kb. 2-2,5 dl vodka
 

Elkészítés: Egy közepes lábosban keverjük össze a Nutellát a cukorral és a vaníliás cukorral. Közepes hőfokon főzzük őket össze, majd lassan adagoljuk hozzá a tejszínt. Addig kevergessük, amíg minden szépen, egyenletesen el nem vegyül, és lágy, krémes állaga lesz.

Gyakori kevergetés mellett  melegítsük tovább, amíg forrni nem kezd. Ekkor vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre hűlni.
Amikor kihűlt, keverjük bele a vodkát,  jó alaposan keverjük el benne. 
Fogyasztásig hűtőben tároljuk. 

 
Én picit módosítottam rajta, kihagytam a plusz cukrot (szerintem a Nutella már önmagában nagyon édes, első kóstolás alapján nem is hiányzik a plusz hozzáadott cukor), valamint a tejszín felét üveges kávétejszínnel váltottam ki. Nagyon finom lett, sajnos biztos vagyok benne, hogy karácsonyra nem marad 😀 de sebaj, készítek még egy-két adagot. 
 
Akár gasztroajándékként is megállja a helyét, ha szoktál ilyesmit ajándékozni, lányok-asszonyok általában örülnek neki. 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com