Ékszert ajándékozol? Tippek a tökéletes választáshoz

Az ékszer egy csodás  ajándék – bármilyen alkalomra: karácsonykor, születésnapra, évfordulóra, vagy csak úgy…..

Ha ékszerrel leped meg a számodra kedves személyt, garantáltan örömet szerezhetsz vele. A legtöbb nőt leveszi a lábáról egy (két 🙂 ) szép darab, és az ajándékozónak is nagyszerű érzés, ha látja, hogy tökéletes ajándékkal sikerült meglepnie a szeretett személyt.

Azonban nem könnyű feladat a megfelelő ékszer kiválasztása, ha valóban meglepetésnek szánod, s nem együtt választjátok ki.
Ebben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani, hogy megkönnyítsem a választást és ezzel az ajándékozás örömteli legyen, az ékszer és az alkalom pedig szép emlék mindkettőtök számára.

A megfelelő ékszer-ajándék kiválasztása gondos tervezést és előrelátást igényel.

Erre figyelj, ha ékszert ajándékozol:

1. Ismerd az ajándékozott stílusát!

Milyen ruhákat, ezekhez pedig milyen ékszereket szeret viselni?

Milyen stílusú ékszer illik a személyiségéhez?

Inkább a csillogó darabokat kedveli, vagy előnyben részesíti a vintage stílust?

A visszafogottabb, egyszerű darabokat viseli gyakrabban, esetleg a feltűnő, merész, tarka változatokat?

Ha megfigyeled az öltözködését, és a ruháihoz választott ékszereit, ezek sok információt hordoznak, ami segítségedre lehet.

Fülbevalót hord, nyakláncot, gyűrűt, karkötőt, esetleg mindet egyszerre? Ez utóbbi esetben nagyszerű választás az ékszerszett.

2. Milyen színű fémből visel ékszereket?

Az ezüst színeket kedveli, esetleg az antik bronz, vagy arany színű kiegészítőket?

S ha már fém: érdemes utánajárni, hogy nincs-e véletlenül fémérzékenysége, allergiája – ez esetben érdemes antiallergén, esetleg nemesacél kiegészítőkkel meglepni, ezek nem okoznak kellemetlen tüneteket érzékeny bőrűeknek sem.

A gubancekszer.hu webáruházban egyre több olyan ékszert találsz, amelyek nemesacél, rozsdamentes acél szerelékekkel készültek, így biztosan nem okoznak bőrirritációt.

3. A méret

Ahhoz, hogy az ajándékozás öröme felhőtlen legyen, fontos tudni az ékszer méretét.Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen méretet hord, így derítheted ki:

nyakláncoknál: figyeld meg, milyen hosszút szeret hordani, ez alapján könnyebben tudsz választani neki. Ha hozzáférsz az ékszeres dobozához, akkor még könnyebb dolgod van: le is mérheted a kedvenc nyaklánca hosszát.

karkötőknél: a gumidamilra fűzött változatról sokan gondolják, hogy mivel gumis, minden méretre illik. Ez sajnos nem így van, nem mutat szépen, ha feszül, szoros a gumi, és ellenkezőleg, az sem esztétikus, ha lóg az illető csuklóján.
Tipp: kérd meg egy ismerősöd, aki hasonló alkattal rendelkezik, mint az ajándékozott, hogy adja meg a saját csuklóméretét, ez alapján el tudod készíttetni a megfelelő ékszert. Az ékszeresdobozba kukkantás itt is működik: ha meg tudod nézni a kedvenc karkötője méretét, nyert ügyed van.

gyűrű: ennek a méretét a legnehezebb kiválasztani – ha van az ajándékozottnak olyan gyűrűje, amit nem állandóan visel, akkor egy óvatlan pillanatban próbáld kölcsönvenni és körberajzolni a belső méretét.

Jó hír: a kézművesek által készített legtöbb gyűrű állítható alapra készül, így ezeknél nincs szükség mérésre, a viselője be tudja állítani azt a saját méretére.

A tőlem rendelt nyakláncok mindegyikénél kiválaszthatod a méretet, cm-ben megadva a lánc hosszát. Ugyanígy a karkötőket is méretre igazítom, ehhez is cm-ben megadott csuklóméretre van szükségem. A webáruházunkban található gyűrűk mindegyike állítható alappal készült.

4. Csomagolás

Majdnem ugyanolyan fontos, mint maga az ajándék. Ajándékozhatod az ékszert elegáns organza tasakban, selyemtasakban, vagy díszdobozban – ezekből nagyon sokféle elérhető a különböző üzletekben.

5. Legyen egyedi!

Ha van rá lehetőség, érdemes valamilyen egyedi motívummal személyessé tenni az ékszert.

Ez történhet gravírozással, üveglencse alá egyedi minta/felirat/fotó szerkesztésével, apró fém medállal, aminek a kettőtök kapcsolatában különös jelentősége van, vagy emlékeztet egy fontos eseményre.

A tőlem rendelt ékszereket az üveglencse alá kerülő mintával tudjuk személyessé tenni, küldhetsz hozzá akár fotót, kedvenc idézetet, egyedi feliratot, kiválaszthatod a színeket, hogy biztosan olyan legyen, amilyet elképzeltél, s amellyel örömet szerezhetsz az ajándékozottnak.

+ 1 tipp:

Ha biztosra akarsz menni és olyan ajándékkal szeretnéd meglepni szeretteidet, aminek valóban örülnek, az ajándékutalvány a tökéletes választás.

Így azt rendelhet majd a kínálatunkból, ami biztosan tetszik neki, ezzel nem lőhetsz mellé 🙂

Webáruházunkban többféle címlet közül választhatsz.

Ha figyelembe veszed a fentieket, biztosan megfelelő lesz a választás, az ajándékozás és az ajándék is csodás közös, meghitt emlék lehet számotokra.

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a facebook  és instagram oldalamhoz és/vagy iratkozz fel hírlevelemre: www.gubancekszer.hu/hirlevel.

Szólj hozzá!