A színek sorában egy igazi nyári szín következik,  legalábbis nekem – és szerintem sokunknak – vízparti, meleg nyári napok jutnak eszünkbe először, ha erre a színre gondolunk.  Tavasz végétől őszig ez az a szín, amit az egyedi rendelések között is a leggyakrabban szoktatok kérni.

A türkiz a kifinomult bölcsesség. A tenger színeiből, a zöld és a kék összefonódásából alakult ki. Harmóniát és nyugalmat áraszt.

 

 

A türkiz egyensúlyt, teljességet, türelmet, intuíciót és sikert jelent.

Nőies színnek tartják kifinomultsága miatt. Barátság, szerencse, öröm, szeretet és hűség is fűződik a jelentéséhez.

Különösen fontos szerepet tulajdonítanak neki a kommunikáció, informatika és a művészetek terén.

 

Aki kedveli ezt a színt, az bizakodó, optimista és játékos. Bátran nyílik meg és őszintén kimondja, ami a szívét nyomja. A türkiz segíti a kommunikációt, hidat képez a beszélő és a hallgató között.

Meglehetősen fontos gyógyító hatásai vannak. A türkiz semlegesíti a savasságot és enyhíti a gyomorfájdalmakat. Jó hatással van a köszvényre és a reumatikus panaszokra. Jótékony hatással van az idegrendszerre. Felfokozott lelkiállapotban nyugtatóan hathat ránk, ha bármilyen türkizt viselünk magunkon.

 

A türkiz túlzott használata egocentrikussá, fölényessé tehet. Hiánya azonban zavart kelthet. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, hogy a legoptimálisabb dolgokat hozzuk ki a türkiz áldásos tulajdonságaiból.

 

Válogatás türkiz színű Gubanc ékszerekből:

Ha még több színről olvasnál, az alábbi bejegyzésekben teheted meg:

A színek hatása a hangulatunkra

Piros

Kék

Zöld

Lila

Fekete

Sárga

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com