Színek a szürkeség ellen: Sárga

A citromsárga és narancssárga az éltető erő aktív színei. Mindkét szín melegséget, örömöt és energiát sugall.

A narancs maga a kirobbanó boldogság. Csupa szenvedélyt és pozitivitást árasztó jelző jut eszünkbe a narancssárga szín láttán. Az életöröm, a napfény, a lelkesedés és a szabadság színe.

Az egyik legpozitívabb szín a palettában. Ugyanakkor a legmegosztóbb színek egyike is. Valaki vagy nagyon szereti vagy “ki nem állhatja”. A narancs szín kedvelői kedvesek, barátságosak, életvidámak, szenvedélyesek, ugyanakkor túlzott használata tolakodóvá is teheti őket egy másik ember számára. 

Gyógyító hatásai közül kiemelhetjük az immunrendszer erősítését. A narancsszín élénkít, lelkesít, energiát ad és nagymértékben növeli a fizikai aktivitást. Segít a betegségből való felépülésben, a magány és a depresszió leküzdésében.

A narancs a kreativitás színe. Ötlegyűjtésnél, tervezésnél ne feledjük magunkat narancsszínnel körülvenni.

A citromsárga maga az éltető optimizmus. Ha egy kicsit elvonatkoztatunk, ezt bizonyítja a következő idézet is:

“Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét.” (Dale Carnegie)

A narancshoz hasonlóan vidám, ösztönző, inspiráló és életigenlő szín.

A sárga, a napfény, a remény és a boldogság színe. Szimbolikus jelentése azonban rendkívül ellentmondásos. Egyrészt a frissességet, a boldogságot, a tisztaságot jelenti, másrészt azonban gyávaságra, óvatosságra, féltékenységre és csalásra is utalhat.

A sárga színnek rendkívül meghatározó szerepe van a tanulás folyamataiban. Gyorsítja a gondolkodást, fejleszti a memóriát, segíti a koncentrációt. Ezen kívül támogatja a döntéshozatalt és segít leküzdeni a depressziót és a kimerültséget. Óvakodjunk azonban a túl sok sárga használatától, a fókusz elvesztését jelenheti és nehezebbé teszi a munkák elvégzését.

Mindkét szín szolid használata pozitív hatással van életörömünk, boldogságunk, optimizmusunk és kreativitásunk növelésére. Használjuk ki ezt a rendkívüli lehetőséget!

Válogatás e két színnel készült Gubanc termékekből:

Szólj hozzá!