Ezt a bejegyzést Mayerné Répási Adrienn írta nektek, fogadjátok szeretettel 🙂
 
Adrienn blogjában olvasmányélményeiről, a családjáról, sokunkat érintő témákról  olvashattok, mint például interjúk, különféle ajánlók.
Ide kattintva olvashatod a bemutatkozását:
Itt az ősz és a hosszabb, esős napokat érdemes olvasással tölteni kedvenc kanapénkon ülve. Nincs is jobb finom melegbe burkolózva, egy finom teával a kézben elmerülni egy nagyszerű könyvben, mely kikapcsol, elvarázsol, magával visz. Gyorsabban és kellemesebben telnek a napok, ha tartalmas, izgalmas olvasnivalóval töltjük el azokat, amint időnk engedi. Most hat könyvet ajánlok különböző kiadóktól, különböző stílusban, hogy kedvedre tudj válogatni.
Hadas Krisztina: Anyasors
Bookline Könyvek 256 oldal ISBN: 9789634336334 https://moly.hu/konyvek/hadas-krisztina-anyasors
Női sorsok, anya sorsok, melyeket érdemes elolvasni. Ha követted Hadas Kriszta Jön a baba című műsorát, akkor nem kell bemutatnom neked a történetek főszereplőit. Jó tudni, mi lett velük, hogyan alakult az életük az eltelt idő és a sorozat óta. Ez áll a könyv középpontjában ugyanis. Ha viszont ismeretlenül cseng e sorozat, akkor azért ajánlom a kötetet. Tizenegy különböző élethelyzetben lévő nőt mutat be kendőzetlenül, ámulatba ejtő őszinteséggel. Nem rejtik véka alá bánatukat, ballépéseiket, tragédiájukat, de a cseppet sem rózsaszín, ködös, szürke hétköznapok nehézségeit sem az anyukák. De megmutatják boldogságuk, elért eredményeiket is, hogy a serpenyő mindkét oldala egyforma legyen. Egyszerű, hétköznapi anyák. Nem törnek magas babérokra, csak elmesélik, hogyan élnek. Nevetés és könnycseppek, melyek az anyasággal, az élettel járnak. Garantálom, hogy alig bírod letenni majd a könyvet.
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Libri 426 oldal ISBN: 9789634332961 https://moly.hu/konyvek/delia-owens-ahol-a-folyami-rakok-enekelnek
Az idei év egyértelműen legnépszerűbb könyvére esett a választásom másodikként. Eszméletlen szépségű leírások tarkítják az olvasmányt. Egy magára hagyott kislány felnőtté válásáról, első szerelméről szól, melyet némi gyilkossági szállal még izgalmasabbá tett az író. A vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza teszi teljessé a könyvet. További erőssége a helyszín és kor, amiben játszódik. A könyv hangulata és a történet szívhez szóló, felejthetetlen. Ha szereted a hosszabb leírásokat, a te könyved.
Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima
Európa 358 oldal ISBN: 9789634054627 Fordította: Pálfalvi Lajos https://moly.hu/konyvek/szvetlana-alekszijevics-csernobili-ima
A kedélyeket alaposan felkavaró, sokak által nézett, frissen kikerült sorozat könyv formátumban, mely Csernobilban történt sajnálatos eseményekről szól. Aligha vehetünk kézbe felkavaróbb, vitatott, borzalmakat teljes valójában illusztráló könyvet, mint ez. Ha a sorozatot szeretted, akkor jó kiegészítés, ha pedig nem láttad, akkor saját képzeletedre bízza az ott történteket az írónő a könyv által. Két évtizedet szánt a téma feldolgozására, így biztos lehetsz benne, hogy kor és történelem hű. A legborzalmasabb történéseket nem a képzelet szüli, hanem az élet írja. És Csernobil a világ egyik legborzasztóbb története.
Michelle Obama: Így lettem
HVG Könyvek 400 oldal ISBN: 9789633047446 Fordította: Weisz Böbe, Andó Éva https://moly.hu/konyvek/michelle-obama-igy-lettem
Ha egy önéletrajzi könyvet olvasol el az idén, akkor ez legyen az. A volt elnök feleségének kötete nagyszerűen példázza a „merjünk nagyot álmodni, tegyünk érte” szófordulatot. Michelle nagyon mélyről indul, nem túl jó feltételekkel, sok hátráltató tényezővel, ám meglehetősen nagy szorgalommal, életszeretettel, kitartással magasra küzdi fel magát. Ösztönző, motiváló könyv a javából.
Grecsó Krisztián: Vera
Magvető 336 oldal keménytáblás ISBN: 9789631438291 https://moly.hu/konyvek/grecso-krisztian-vera
1980-ban Szegeden játszó szépirodalmi történet Grecsó Krisztián tollából, amit vagy nagyon szeretni lehet vagy élből elutasítani. Egy tizenegy éves kislány útkeresése, az első szerelmének története és a megszokott, biztonságos életének kártyavárként történő összedőléséről szól a könyv, Grecsósan. Rendkívüli empátiával, hihető módon ír egy kislány lelkivilágáról, ugyanakkor kiváló jó korrajz is.
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük
Álomgyár 382 oldal ISBN: 9786156013538 Fordította: Goitein Veronika https://moly.hu/konyvek/kathryn-wallace-vannak-tokeletes-anyak-csak-nekik-meg-nem-szuletett-gyerekuk
Az anyaság nem fenékig tejfel. Csak egy jó adag humorral lehet túlélni a nehéz hétköznapokat. Két teljesen eltérő karakterű nő barátságot köt és egy rendkívül izgalmas közös projektbe kezd. Az egyikük igyekszik életét megreformálni, a gyermeknevelés mellé is passzoló munkát lelni, a másikuk pedig a szerelmet keresi, vagy legalább szeretne egy normális randit túlélni. Humorban és életigazságokban bővelkedő kötet, mely garantáltan kikapcsol majd.
Ha úgy érzed, hogy másoknak is hasznos lehet a bejegyzés, akkor bátran oszd meg a számodra szimpatikus helyen:

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com