10 tuti ajándéktipp könyvimádóknak

Nem tudod, mit ajándékozz olvasni szerető, könyvmoly ismerőseidnek? Összegyűjtöttem néhány ötletet, aminek hasznát veheted, ha bármilyen alkalomra ajándékot keresel olyan szeretteidnek, akik rajonganak a könyvekért, az olvasásért.

1. Kezdjük a kézenfekvő megoldással – KÖNYV (esetleg könyvutalvány)

Habár ez az ötlet amilyen kézenfekvőnek tűnik, pontosan annyi fejtörést is okozhat – mert ha tudod, hogy valamilyen téma kifejezetten mélyen érdekli a megajándékozandó személyt, abban is biztos lehetsz, hogy a témában megjelent könyveket már olvasta, esetleg birtokol is belőlük saját példányt. Könnyebb a választás, ha épp megjelenik kedvenc műfajában egy új regény, szakkönyv, amivel meglepheted, de ha biztosra akarsz menni, hogy olyat kap aminek tutira örül, a könyvutalvány a legjobb választás – ebből olyan könyvet vásárolhat magának, ami neki tetszik. Jó-jó, a meglepetés ereje így kisebb, de biztosra veheted, hogy nem porfogó lesz az ajándék, hanem hasznos dolog.

2. Ex Libris pecsét
Ha egész kis könyvtára van már, aminek darabjait időnként kölcsön is adja barátoknak, ismerősöknek, tuti választás egy Ex Libris pecsét, amivel megjelölheti a könyveit, így mindig tudják majd, kinek kell visszaadni.

A képen lévő bélyegzőt a barátnőimtől kaptam, hasonlót találsz az Artistamp.hu webáruházban, (az enyém is innen van), ahol sokféle kész grafika közül választhatsz, de egyedit is szívesen készítenek.

3. Maradjunk még mindig a könyvespolcnál és saját könyvtárnál Könyvtámasz

Jópofákat lehet kapni, sok helyen, például itt válogathatsz néhány ötletes közül: https://www.meska.hu/find?q=k%C3%B6nyvt%C3%A1masz

4. Könyvillat – illatgyertya

Melyik könyvmoly ne szeretné a könyvek illatát? Van aki az új, van aki a régi könyvek illatáért rajong – nekik készültek ezek az illatgyertyák, melynek illata a leírás szerint a regény emlékezetes pillanatait idézi meg.

5. Könyvmoly bögre – mert nincs jobb, mint bekuckózni egy meleg takaró alatt egy finom itallal, no meg a kedvenc könyveddel – ehhez minden könyvrajongónak jár egy stílusos bögre. Például innen:  bögrék

6. Könyvmoly póló – vicces, ötletes feliratokkal készült pólók, tervezhetsz magad is saját felirattal, kedvenc idézettel, nagyon sok vállalkozás foglalkozik azzal, hogy az ötleteid megvalósítsa és az általad elképzelt formába öntse.

7. Könyv fülbevaló

Idén karácsony előtt találtam rá Ediba, a könyvműves oldalára, aki icipici könyveket készít, ezekből pedig ékszereket. Én fülbevalókat rendeltem, egyet magamnak, egyet pedig ajándékba egy szintén könyvmolynak – rendkívül igényes, szép kivitelezésű termék, akár kulcstartóként vagy könyvjelzőként is el tudom képzelni, és bár igazán picik a lapok, de valóban lehet rá írni, akár csak egy-egy betűt, rövid szót, de ezzel pl. ajándékozáskor személyesebbé tehető az ajándék.

8. Ha már ékszer – könyv alakú ékszertartó doboz

Olyan könyvrajongóknak, akik egyben az ékszerekért is rajonganak – nekik biztos több ékszerük is van, és tutira örülni fognak egy szép tárolódoboznak, ami ráadásul könyvet formáz.  Itt találtam például: könyv alakú doboz

9. Könyvre csíptethető olvasólámpa vagy olvasópanel – az esti olvasáshoz

Azoknak, akik elalvás előtt szeretnek olvasni, de nem akarják zavarni a párjukat. Kis méretű, flexibilis, praktikus lámpa, ami szemkímélő fényt ad.
Sok helyen kapható, akár webshopokban is, így nem teszek linket, csak néhány képet mutatok.

10. Kreatív és ötletes ajándék – Könyvszobor

Farkas Péter, a WolFabric márka megálmodója új élettel tölti meg a régi, megunt könyveket, könyvszobrokat hajtogat belőlük, számtalan témában, névvel, számmal személyre és alkalomra szabható.

A képre kattintva a webáruházába jutsz, ahol szebbnél szebb alkotások között válogathatsz, de egyedit is rendelhetsz tőle.

+ 1  ráadás…  ha már esti olvasás – könyvjelző  🙂 például Itt aludtam el…. felirattal

Utolsónak hagytam a másik kézenfekvő ajándékot, amit a hagyományos papírkönyvet olvasó könyvrajongók leginkább értékelnek – egy szép könyvjelző.
Itt most elsősorban a saját fotóimat mutatom, ezeket a könyvjelzőket én készítettem, az üveglencsés változatokat szintén egyedivé, személyessé tehetjük az általad küldött rövid szöveggel, idézettel.

Nézd milyen sokféle változatban rendelhető: (a képre kattintva már vásárolhatsz is a webshopban)

Remélem kaptál pár jó ötletet.
A felsorolt ajándékötletek kombinálásával csinos csomagot is összeállíthatsz akár, egy könyvrajongónál ezekkel tuti nem lőhetsz mellé.

Szólj hozzá!